Τιμητική εκδήλωση στην μνήμη του καθηγητή Αλέκου Γιανναδάκη το Σάββατο στην Νεάπολη

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Αλέκου Γιανναδάκη, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας τον περασμένο Ιούνιο, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος» και οι μαθητές του, το ερχόμενο Σάββατο 17 Αυγούστου στη Νεάπολη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αγ. Νικολάου Γεωργία Πολυχρονάκη, που υπήρξε και μαθήτριά του, ενώ θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Ζαχαρίας Φθενάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Ιταλίας.

Για το έργο, την προσφορά και την πολυδιάστατη προσωπικότητα του Αλέκου Γιανναδάκη θα μιλήσει η καθηγήτρια και συγγραφέας Μαρία Γ. Σεργάκη, συνάδελφος και στενή προσωπική του φίλη.

Για τη σπουδαία κοινωνική δράση που ανέπτυξε στο Ρέθυμνο στα χρόνια της φοίτησής του θα μιλήσουν οι συνάδελφοι και συμφοιτήτριές του από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Κατερίνα Αλεξιάδου και Ελένη Ιωαννίδου.

Για τη συνεισφορά του στην ενίσχυση της ελληνομάθειας στις νεότερες -και όχι μόνο- γενιές απόδημων Ελλήνων στην Αυστραλία θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης.

Τα δικά τους μηνύματα για τον ξεχωριστό καθηγητή, που μεταλαμπάδευε την άσβεστη φλόγα της αγάπης για τον Άνθρωπο, τη μάθηση και τη φύση θα μοιραστούν μαθητές του από το Λύκειο της Νεάπολης, αλλά και από τη Μελβούρνη.

 

Ο Αλέξανδρος Γιανναδάκης γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κρήτη, όπου από πολύ νεαρή ηλικία επέδειξε το πολυμήχανο και ανήσυχο πνεύμα του και τη χαρισματική του προσωπικότητα.

Την περίοδο 1976-1982 φοίτησε στον Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, από όπου αποφοίτησε με Άριστα, ενώ παράλληλα ανέπτυξε σημαντική κοινωνικο-πολιτική δράση, οραματιζόμενος μια κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, με σεβασμό στον Άνθρωπο και τις αξίες της Δημοκρατίας.

Από το 1982 εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγητής στην Ελλάδα, αρχικά σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Μεταλυκειακά Εκπαιδευτικά Κέντρα, και από το 1995 έως το 2003 στα Δημόσια Λύκεια Νεαπόλεως, Κερκύρας και Κορίνθου.

 

Το 2004 μετέβη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός για να συμβάλει με το έργο του στην ενίσχυση της ελληνομάθειας στην ομογενειακή κοινότητα. Η προσφορά του ήταν πολλαπλή και πολύτιμη σε όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε, τόσο στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου, όσο και σε πλήθος ελληνικών ημερήσιων και απογευματινών σχολείων.

 

Το 2012 εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Monash και από το 2013 συνεργάστηκε  με την  Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης, ως εκπαιδευτικός και συντονιστής προγραμμάτων της νέας και αρχαίας ελληνικής γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου αλλά και για ενήλικες, τομέα στον οποίο αφοσιώθηκε με ζήλο και μεράκι μέχρι και τον θάνατό του, στις αρχές Ιουνίου του 2024.

 

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024

Αύλειος χώρος του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης

(Παλαιό Γυμνάσιο Νεαπόλεως)

 Ώρα έναρξης 20:00

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com